Teren industrial Brașov, Locație

Terenul este situat pe drumul european E60, la nord de Brașov.

E60 este al doilea cel mai lung drum din rețeaua internațională de drumuri europene. Se întinde pe o distanță de 8.200 km (5.100 mi), din Brest, Franța până în Irkeshtam, în Kârgâzstan, la granița cu China. Tronsonul românesc de la Brașov la Târgu Mureș este cunoscut și sub denumirea de DN13.
Întregul teren are 59.600 mp și este format din 4 parcele cadastrale individuale. Trei dintre acestea au fost achiziționate în 2006, Cad 316 top 1424/3 (10.500 mp), Cad 315 top 1424/2 (20.000 mp), Cad 314 top 1424/1 (20.000 mp) și în 2009 a fost achiziționată o altă parcelă, Cad 100247 (9.100).
Deschiderea pe drumul european este de 277 metri; există, de asemenea, un drum de acces lateral care pleacă de la drumul principal, iar deschiderea are o lungime de 260 metri.

La 150 de metri spre nord de teren se află o fabrică de piatră, toate utilitățile sunt așadar foarte aproape, și chiar în spatele terenului se află o fermă solară.
La 700 de metri spre sud, de-a lungul E60 spre Brașov, este o fabrică Miele, producătorul german fabricând aparate electrocasnice premium. Fabrica de 40 de milioane de euro a fost finalizată în 2008 și producția a început în anul următor. Miele va începe, de asemenea, procedurile pentru construirea unei noi hale de producție în Brașov, compania urmând să cheltuiască anul acesta încă 4 milioane de euro pe spațiile de birouri aferente, continuându-și planuri de dezvoltare pe termen lung. Noul sediu va fi finalizat la sfârșitul anului 2023.
La 1 km mai spre sud pe E60 se află o fabrică de prelucrare a cărnii Reinert. Reinert este un brand german de cârnați de înaltă calitate datând din 1931 și care se mândrește cu faptul că este o măcelărie de familie, dar cu tehnologie modernă.
Terenul este situat la doar 9 minute de mers cu mașina de șoseaua de centură Brașov, care se întinde pe 18,5 km în jurul orașului Brașov, a fost finanțată de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și finalizată în 2015.

La doar 9 minute de mers cu mașina de șoseaua de centură

Noul Aeroport Internațional Brașov este situat la doar 16 minute de mers cu mașina, acesta fiind aproape finalizat, primele companii comerciale urmând să aterizeze spre sfârșitul anului 2021 și primele zboruri de pasageri vor avea loc de anul viitor.
Prin urmare, terenul este bine amplasat pentru a ajunge pe Aeroportul Internațional prin intermediul șoselei de centură Brașov.
De asemenea, este foarte convenabil amplasat în apropiere de viitoarea autostradă A3.
Autostrada A3 este o autostradă parțial construită în România, planificată să facă legătura între București și regiunea Transilvaniei și partea de nord-vest a țării. Va avea o lungime de 603 km și se va desfășura de-a lungul traseului: Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea, făcând legătura cu autostrada Ungariei M4 lângă Borș.
Când va fi finalizată, autostrada A3 se va întinde de la intersecția cu șoseaua de centură a Bucureștiului prin Transilvania și nord-vestul României, înainte de a fuziona cu autostrada Ungariei M4 la granița dintre cele două țări. La fel ca autostrada A3, autostrada M4 este în construcție și va conecta în timp Budapesta cu granița cu România.

Construcțiile din apropierea terenului

Autostrada va face parte din legătura Rin-Dunăre al rețelei transeuropene de transport, care oferă o legătură cheie est-vest în întreaga Europă, conectând portul Constanța de pe coasta Mării Negre a României cu Strasbourg în Franța.
Odată finalizată autostrada, Brașovul va fi mai bine conectat cu Bucureștiul și cu restul Uniunii Europene.

Complotul de mai jos este evidențiat în verde

Fotografia de mai jos, realizată cu drona, arată terenul din aer, drumul european E60 este în partea de jos a fotografiei, fabrica de piatră în stânga și panourile solare în partea de sus

Prețul cerut este de 19 euro pe metru pătrat plus TVA: 1.132.400 € + TVA
Contactați-l pe domnul Llewelyn James pe numărul său de telefon din Hong Kong: +852 65304890 sau trimiteți-i un e-mail pe adresa sa personală: llewelynjames@yahoo.co.uk

O vedere mai de aproape a locației terenului, în verde, la 700 de metri nord de fabrica Miele

Compania publică de construcție și administrare a drumurilor publice CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov din centrul României, un segment de 48 km al autostrăzii A3 Transilvania. Potrivit ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, compania care a obținut contractul va fi însărcinată cu finalizarea studiului de fezabilitate și a proiectării tehnice detaliate.
Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 km, a fost scos la licitație în această primăvară, după ce a fost abandonat timp de 10 ani”, a spus Drulă.
Traseul începe cu un nod rutier care leagă Codlea de autostrada Ploiești-Brașov și se termină lângă Făgăraș printr-o intersecție de mare viteză care face legătura cu autostrada Sibiu-Făgăraș.
În plus, în zona Brașovului, proiectantul va asigura și legătura cu autostrada Brașov-Bacău”, a explicat ministrul. „Similar autostrăzii A7 – Moldova, autostrada Făgăraș-Brașov va beneficia de un design complet și complex. Acest lucru înseamnă că, odată cu încheierea acestui contract, executarea lucrărilor va fi licitată direct (adică echipamente pe șantier din prima zi)”, a spus Drulă.