Terenul este situat în partea centrală a României, în orașul Brașov, la 166 km de capitala României, București. Brașovul este un important centru industrial al României. Pe o suprafață de 60.000 m2, este ideal pentru dezvoltarea spațiilor logistice și/sau industriale. Terenul este situat adiacent șoselei principale E60, la doar 9 minute de mers cu mașina de centura orașului Brașov și oferă acces direct la autostradă. Cu peste 250.000 de locuitori, multe școli și 9 universități și colegii, Brașovul oferă o forță de muncă înalt calificată în apropiere.

Terenul este perfect pentru logistică sau pentru o companie industrială/de producție, dar ar fi, de asemenea, o investiție bună pentru un investitor privat care dorește să valorifice prețul în creștere al terenurilor industriale bine amplasate, pe măsură ce inflația crește și cererea pentru terenuri se mărește.

La sfârșitul anului 2020, am văzut cea mai mare tranzacție de terenuri semnată vreodată la București, pentru un teren cu utilizare mixtă. SIF Banat-Crișana a cumpărat platforma industrială IMGB de 540.000 m2 de la Doosan, pentru aproximativ 40 de milioane de euro.

Dacă presupunem o creștere medie de 12,5% pe an în următorii 3 ani și un preț de achiziție de 15 euro pe m2, atunci prețul de vânzare ar fi de 21,35 euro pe m2 în 2024 cu un randament al investiției de 42,33%.