Profilul și istoricul proprietarului

Llewelyn James este cetățean britanic și un profesionist în domeniul imobiliar care în prezent trăiește și lucrează în Hong Kong, vedeți linkul din profil: https://www.linkedin.com/in/llewelynjames/
În 2005, Llewelyn a călătorit în România cu scopul de a căuta terenuri care să realizeze o creștere semnificativă a capitalului și cu un potențial de dezvoltare bun, la cererea unui membru al familiei care conducea două fonduri imobiliare listate AIM, Fondul Mării Negre și Fondul Otoman cu active administrate (AUM) de 200 milioane de lire.
Țara trecea printr-o creștere economică rapidă și era pe punctul de a adera la Uniunea Europeană, lucru care s-a realizat la 1 ianuarie 2007. După ce a văzut numeroase terenuri în București, dar nu a găsit nimic potrivit, a decis să viziteze unele dintre orașele de nivelul doi și a decis să meargă la Brașov în Transilvania, acesta având cel mai mare potențial datorită locației și istoriei sale.

Prețurile terenurilor și proprietăților din Brașov creșteau puternic la acea vreme și se plănuia dezvoltarea unui nou aeroport internațional pentru oraș, precum și noua autostradă A3 care urma să ajungă până în Ungaria. Mandatul fondului s-a schimbat, astfel încât în ​​2006, văzând oportunitatea, a decis să cumpere un teren de 5 hectare pentru propria companie Llewelyn James Investiții SRL.

Terenul era prevăzut pentru uz industrial și se afla pe principalul drum european (E60), la nord de Brașov și avea cu o deschidere mare de 277 de metri. Zona părea pregătită pentru dezvoltare odată cu finalizarea proiectelor de infrastructură. În 2009, el a cumpărat un teren suplimentar în partea din spate a parcelelor de teren deja achiziționate, astfel crescând dimensiunii terenului la 6 hectare în total, din nou, această parcelă fiind cumpărată în numele companiei sale.
La scurt timp după achiziție, Llewelyn a depus cererea pentru PUZ sau Planul Urbanistic Zonal, iar în decembrie 2007 Planul Urbanistic Zonal pentru teren a fost aprobat, iar terenul era pregătit pentru a fi utilizat de un dezvoltator pentru construcții industriale în orice moment; consultați secțiunea/fila PUZ a acestui site.

Criza economică mondială din 2008 a întârziat atât construirea aeroportului, cât și a autostradei A3, totuși, în ciuda acestui impediment, dezvoltarea a continuat de-a lungul drumului european E60 în apropierea terenului. Fabrica de mezeluri Reinert a fost finalizată, la fel și fabrica de electrocasnice Miele.

O nouă șosea de centură care se întinde în jurul orașului a fost finalizată împreună cu numeroase alte proiecte mari în centrul orașului, cum ar fi centrul comercială Coresi și centrul comercial AFI Brașov.
În 2017, Llewelyn a transferat terenul de la compania sa, care a fost lichidată, și toate activele pe numele său. Llewelyn este singurul proprietar al terenului pe care nu are împrumuturi sau sarcini și poate fi vândut doar de el, orice potențial cumpărător interacționând direct cu unicul proprietar.
Deoarece Aeroportul Internațional Brașov este aproape complet și economia a început o redresare puternică, deoarece restricțiile legate de Covid se retrag, cu o creștere a PIB de 6% așteptată în 2021, Llewelyn consideră că este un moment bun pentru a vinde terenul sau pentru a căuta un partener.

Prețurile proprietăților sunt în creștere în toată România și, în câteva zone, au depășit vârful atins în 2008. Prețurile pentru terenuri și proprietăți vor continua să crească în următorii 5 ani, întrucât ratele dobânzilor globale rămân la niveluri istorice scăzute și mediul inflaționist declanșat de cantități imense de bani introduși pe piață de băncile centrale devine serios.
Pentru un dezvoltator, terenul este bine amplasat pe drumul principal, cu acces ușor la aeroportul internațional prin intermediul șoselei de centură, toată documentația este pregătită și proprietarul este gata să negocieze condițiile acum.
Prețul cerut este de 19 euro pe metru pătrat plus TVA: 1.132.400 € + TVA
Contactați-l pe domnul Llewelyn James pe numărul său de telefon din Hong Kong: +852 65304890 sau trimiteți-I un e-mail pe adresa: llewelynjames@yahoo.co.uk